Terrein en gebouwen

Welkom bij Ruitersportcentrum Harderwijk.

U dient zich voor ieders veiligheid te houden aan onderstaande regels.

Het betreden van de terreinen geschiedt voor eigen rekening en op eigen risico. De manege aanvaardt geen aansprakelijkheid voor ongevallen die op deze terreinen plaatsvinden. U wordt verzocht zich te melden bij één van de medewerkers of aan de bar. Roken op het terrein, in de kantine en in de stal is streng verboden, roken is alleen toegestaan voor de kantine op het terras.

De dieren op het bedrijf stellen het niet allemaal op prijs om benaderd te worden, de nodige voorzichtigheid dient te allen tijde in acht genomen te worden.

 1. Honden zijn niet toegestaan in de bar en op het terras, op het buitenterrein zijn honden wel toegestaan, mits aangelijnd, eventuele hondenmest graag op de mesthoop.
 2. Instructie door een vreemde instructeur of privé persoon is niet toegestaan.
 3. Het personeel voert alleen opdrachten uit die zijn gegeven door de eigenaren van de manege.
 4. Klachten dienen aan de eigenaren van de manege te worden gericht.
 5. Uw auto dient geparkeerd te worden op het parkeerterrein; u dient stapvoets te rijden.
 6. De terreinen en stallen zijn niet bedoeld en ontworpen als speelterrein en dienen overeenkomstig niet als zodanig gebruikt te worden.
 7. Buiten de rijbanen dienen de paarden aan de hand begeleid te worden.
 8. De deuren in de achterstal mogen niet door paarden gebruikt worden. Voor de loslaatkralen wordt de grote achterdeur gebruikt.
 9. Paarden worden gepoetst in de box, waarbij het paard nooit wordt vastgezet aan de tralies maar aan het dikke deel van de box zoals het frame van deur of box (niet aan de deur zelf), of op de poetsplaats die schoon achtergelaten dient te worden.
 10. Eventuele toebehoren van het paard, zoals dekens, halsters, e.d. dienen te worden opgeborgen in de zadelkamer, de zadelkast of afgegeven bij de bar(peesbeschermers).
 11. Alleen het personeel van de manege is bevoegd handelingen met hooi, stro en voer te verrichten, behalve op de uitmestdagen
 12. Afval dient in de daarvoor bestemde afvalbakken gedeponeerd te worden.
 13. De manege is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 22.00 uur, op zaterdag van 09.00 tot 18.00 uur, op zondag 09.00 tot 17.00 uur.
 14. De bar is tijdens openingstijden van de manege geopend. Meld als u een allergie hebt, als u iets eet doet u dit op eigen risico.

ROKEN? ALLEEN VOOR de kantine op het terras!!!